Psycho-educatie bij Trauma en PTSS: De Traumakaart

“ De Traumakaart is een waardevolle tool voor elke behandelaar om traumabehandeling, middels o.a. EMDR en CGT, te introduceren en voor te bereiden met jongeren en (jong)volwassenen. Leer over de relevante achtergrondinformatie van psycho-educatie over trauma en PTSS en ga zelf aan de slag, zodat je het direct kunt toepassen in de praktijk”.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Psycho-educatie bij Trauma en PTSS: De Traumakaart

De workshop de Traumakaart is de perfecte training voor behandelaren die zoekende zijn naar manieren om effectieve psycho-educatie over trauma, PTSS en bijkomende emotieregulatieproblemen en copingstijlen te geven. Tijdens deze workshop leer je niet alleen hoe je goede psycho-educatie over trauma kunt geven, maar ook hoe je traumabehandeling (middels CGT, EMDR en/of Schematherapie) samen met de cliënt kunt voorbereiden in slechts enkele sessies. Er wordt praktisch geoefend met eigen casuistiek, waarbij de trainers met veel praktijkervaring goed kunnen meedenken.

De Traumakaart is een praktische visuele tool die gebaseerd is op praktijkevidentie, en daarnaast wetenschappelijke kennis zoals de Window of Tolerance en de invloed van trauma op brein en lijf. Deze tool helpt cliënten om het trauma en de behandeling beter te begrijpen, waardoor ze meer regie en zelfcontrole krijgen en de behandeleffecten duurzamer worden.

Na deze workshop beschik je over up-to-date kennis omtrent trauma en een waardevolle tool om psycho-educatie over trauma vorm te geven en traumabehandeling samen met de cliënt voor te bereiden en te optimaliseren. Door deze workshop te volgen, ben je in staat om je cliënten beter te ondersteunen tijdens het herstelproces van een trauma en de behandeleffecten duurzamer te maken.

De prijs is inclusief de traumakaart ter waarde van €24,95. Deze ontvang je in een traumakaart-tasje en hierin zit: de fysieke traumakaart, een fysiek boekje met daarin de Quickstartguide voor de therapeut en een Invulformat voor de client (deze beide documenten ontvang je ook online in pdf versie) en een standaardje voor de kaart om deze op je behandeltafel of bureau neer te kunnen zetten.

Deze workshop leent zich ook uitstekend voor een incompany cursus bij jou op locatie. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan!

De Traumakaart – Het complete pakket voor de voorbereiding van een traumabehandeling


Inclusief traumakaartpakket
Ervaren docenten
Al na één dag certificaat
Goed bereikbaar met OV

Na afloop van de workshop "Traumakaart":

  1. Kennisverwerving:
    • Cursisten verwerven inzicht in relevante modellen zoals de Window of Tolerance en de Polyvagaal theorie, die de basis vormen voor het workshopmateriaal.
  2. Belang van Psycho-educatie:
    • Cursisten ontwikkelen kennis over het cruciale belang van doeltreffende psycho-educatie in traumabehandeling.
  3. Praktische Toepassing van De Traumakaart:
    • Cursisten worden in staat gesteld om De Traumakaart effectief toe te passen in de praktijk na actieve oefeningen en groepsinteractie tijdens de workshop.

Werkwijze: De workshop begint met interactieve uitleg door de docenten over de achtergrondinformatie en het juiste gebruik van de Traumakaart. Vervolgens worden praktijkgerichte oefeningen uitgevoerd in groepen, met plenaire terugkoppeling om een hands-on benadering te waarborgen.

Wijze van toetsing: Beoordeling omvat een (beknopte) schriftelijke rapportage waarin het geleerde wordt toegepast in de praktijk. Actieve deelname van de cursist aan de workshop wordt eveneens als essentieel beschouwd.

Contacturen: 3 uur

Werkuren: 3 uur (voorbereiding literatuur en eindopdracht) 

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Psycho-educatie bij Trauma en PTSS: de Traumakaart (inclusief traumakaart)

WTC Utrecht Utrecht
3 contacturen
Rosa Ravenhorst en Karine de Leeuw-Veneboer

Reviews

10-11-2023

De uitleg van de dames: gelijk duidelijk hoe het op een begrijpelijke manier in de praktijk kan worden toegepast.

Roos
24-11-2023

Vandaag een interessante, leerzame, inspirerende workshop gevolgd over de Traumakaart. Gegeven door de enthousiaste Karine de Leeuw-Veneboer en Rosa Ravenhorst! Door jullie aanstekelijke enthousiasme heb ik weer tools in handen gekregen hoe ik de psycho-educatie over trauma nog beter kan uitleggen aan mijn cliënten. Gaat dat allemaal ook zelf ervaren! Echt een aanrader! Nogmaals heel erg bedankt voor jullie uitleg en dat jullie de tijd hebben genomen om dit te ontwikkelen!” Geschikt voor (GZ-)psychologen, orthopedagogen (/OG), therapeuten, POH-GGZ en jeugdzorgdwerkers (accreditaties beschikbaar). De workshop is de perfecte training voor behandelaars die zoeken naar manieren om goede psycho-educatie over trauma te geven en dit gezamenlijk voor te bereiden. Zowel voor behandelaars voor wie dit onderwerp (relatief) nieuw is, als voor behandelaars die al bekend zijn met specifieke traumabehandeling methoden!"

Tessa
10-11-2023

De toepasbaarheid, veel inspiratie om gelijk mee aan de slag te gaan

Lieke
10-11-2023

Het enthousiasme waarmee de informatie werd overgedragen. De voorbeelden die werden gegeven om de kaart toe te kunnen passen.

Eline
24-11-2023

Duidelijke opbouw, heel goed te implementeren in de praktijk. Fijn dat een giede uitleg wordt gegeven over trauma en PTSS

Jolanda
20-11-2023

Een tool die concreet toepasbaar is

Amber

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Kan ik mij inschrijven voor een cursus terwijl ik gelijktijdig op de wachtlijst voor een eerdere cursus sta?
Blijft het lesmateriaal van een afgelopen cursus nog voor mij beschikbaar?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Ik ben ziek en moet de cursusdag missen. Wat nu?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.