ADHD groepsaanbod belicht!

Groepsmodules voor kinderen, ouders en leerkrachten

Deze dag is een vervolg op de tweedaagse cursus ADHD diagnostiek en behandeling bij kinderen. 

Inhoud

Deze cursusdag is een vervolg op de cursus ADHD-diagnostiek en behandeling bij kinderen. Op deze cursusdag worden de psycho educatiegroepen voor kinderen met ADHD en ADD behandeld. Daarnaast wordt module oudercursus en leerkrachtcursus behandeld.

Doelstelling

Zelfstandig draaien van verschillende groepsmodules voor kinderen en ouders en gesprekken met leerkrachten op het gebied van AD(H)D. Al het cursusmateriaal is na de cursus gelijk zelf in te zetten in je eigen behandelsetting.

Na de cursus hebben de cursisten:

  • Volledige kennis van de psycho educatie groepen voor kinderen met ADHD en ADD in de basisschoolleeftijd.
  • Volledige kennis van een evidence based oudercursus voor ouders van kinderen met ADHD en ASS (BPTG) en evidence based leerkrachttraining voor leerkrachten van kinderen met ADHD (Een nieuwe koers).

Werkwijze

Op een interactieve manier maak je kennis met de inhoud van de kind, ouder- en leerkrachtmodules. Je leert de rationale achter de modules. Maar ook de praktische uitvoering komt door middel van rollenspel, ervarend leren, praktijkvoorbeelden van de trainers en audiovisuele ondersteuning uitgebreid aan bod. Tevens zal worden stilgestaan bij mogelijk knelpunten bij de implementatie en het draaien van de groepen. En het invoeren van een beloningssysteem tijdens de groep.


aantal dagen:
1
contacturen:
7

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid
Amsterdam WTC Zuidas Business & Conference Center Amsterdam
  1. woensdag 6 mei 2020 van 9:30 - 16:45
meer dan 5 plaatsen
Amsterdam WTC Zuidas Business & Conference Center Amsterdam
  1. woensdag 21 okt 2020 van 9:30 - 16:45
meer dan 5 plaatsen

NIP (K&J) / NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

geldig van 17 jan 2019— 9 apr 2022
Behandeling7Toegekend
Herregistratie7Toegekend
Extra literatuur7Toegekend

SKJ

Opleidingstraject Jeugdzorgwerker/ jeugd- en gezinsprofessional7Toegekend

Iedereen die werkzaam is met kinderen met AD(H)D in een GGZ instelling, Jeugdzorg, school voor speciaal onderwijs of eigen praktijk en die enige ervaring heeft met werken met groepen. Mogelijke disciplines: (GZ-) K& J psychologen, orthopedagogen, orthopedagoog generalist, vaktherapeuten, leerkrachten en IB-ers.

Om deel te kunnen nemen aan de cursus dien je deelgenomen te hebben aan de tweedaagse cursus ADHD, diagnostiek en behandeling bij kinderen. Of aantoonbaar voldoende kennis en werkervaring op het gebied van ADHD met kinderen, door dit duidelijk bij de aanmelding te vermelden. Bij twijfel, kun je contact opnemen met King nascholing.

Tirtsa Ehrlich

Tirtsa Ehrlich

Drs. Tirtsa Ehrlich is als GZ-psycholoog momenteel werkzaam bij Dokter Bosman, locatie Amsterdam (voormalige locatie The Busy People, specialisten in ADHD en ASS). Ze is al 15 jaar werkzaam binnen de kinder- en jeugd GGZ en behandeld kinderen met uiteenlopende psychiatrische problematiek.

Maar ze heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen met ADHD en de begeleiding van hun ouders. Zij is op meerdere ADHD poli's betrokken geweest bij de oprichting en coordinatie van het aanbod.

Naast haar werk als GZ- psycholoog is zij auteur van de kinderboeken ‘ADDaisy’ en ‘ADDavid’ voor kinderen met ADD. En van haar laatste boek Wonderlijke wazigheid, een boek voor jongeren en jongvolwassenen met ADD, is in 2016 alweer de vierde druk verschenen.

En ze heeft samen met oud-collega Jacqueline Hilbers de protocollen voor de psycho-educatiegroepen voor kinderen met AD(H)D ontwikkeld en beschreven. Ook het boek ‘Zo snel als een…..’ voor kinderen met ADHD is door hen samen geschreven.

Jacqueline Hilbers

Jacqueline Hilbers

Jacqueline Hilbers werkt al bijna 25 jaar in de jeugd GGZ als vaktherapeut drama. Zij heeft meegewerkt aan het ontwikkelen van verschillende modules voor kinderen met uiteenlopende problematieken.

Binnen haar huidige baan bij Youz KJP geeft zij individuele therapieën, oudertrainingen en groepstherapieën. Samen met oud-collega Tirtsa Ehrlich heeft zij de protocollen voor de psycho-educatiegroepen voor kinderen met AD(H)D ontwikkeld en beschreven. Ook het boek ‘Zo snel als een…..’ voor kinderen met ADHD is door hen samen geschreven.

Cursussen dienen volgende werkboeken en handleiding zelf aan te schaffen: 

  • Werkboek ADHD groep, Tirtsa Ehrlich en Jacqueline Hilbers 
  • Therapeutenhandleiding ADHD groep, Tirtsa Ehrlich en Jacqueline Hilbers 
  • Werkboek ADD groep Tirtsa Ehrlich en Jacqueline Hilbers 
  • Therapeutenhandleiding ADD groep, Tirtsa Ehrlich en Jacqueline Hilbers 
  • Zo snel als een….. ,Tirtsa Ehrlich en Jacqueline Hilbers 
  • ADDaisy of ADDavid, Tirtsa Ehrlich  

Bovenstaande boeken zijn in één pakket te bestellen via uitgeverij SWP:

https://www.swpbook.com/boeken/140/add-en-adhd/1684/set-psycho-educatie-add-adhd-incl-addaisy


 

Naar boven