Cursussen voor een volledige opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt

Cognitieve gedragstherapie is een van de meest toegepaste behandelvormen in Nederland. Wanneer je geregistreerd bent als “Cognitief Gedragstherapeut VGCt® in Opleiding”, kun je verdergaan met de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut. Lees hier alles over het traject dat je hiervoor moet doorlopen. Bij King Nascholing volg je cursussen om de volledige opleiding af te ronden.

Basiscursussen

King Nascholing biedt verschillende basiscursussen aan voor je opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut. Na het volgen van de basistraining heb je voldoende kennis om (onder supervisie) gedragstherapieën uit te voeren bij kinderen, jeugdigen en/of volwassenen.

In onze agenda vind je alle startdata en je kunt je direct inschrijven voor een basiscursus. Op 21 maart start er een extra Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie

Geaccrediteerde vervolgcursussen

Wanneer je de basiscursus hebt afgerond, heb je vijf jaar de tijd om een aantal vervolgcursussen te volgen. Bij King Nascholing kun je je onder andere voor de volgende geaccrediteerde trainingen aanmelden:

Na afloop van deze cursus, heb je als behandelaar handvatten en vaardigheden om met meer zelfvertrouwen, durf en inzicht de therapeutische relatie vorm te kunnen geven.

Bekijk hier al onze basis- en vervolgcursussen voor de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut.

Leertherapie en supervisie

Naast de basis- en vervolgcursussen, ben je verplicht om 25 tot 50 leertherapiesessies te volgen. Ook moet je 75 tot 100 supervisiesessies afronden, waarin 200 therapiesessies zijn gesuperviseerd. Lees hier meer over de voorwaarden van deze sessies. Op 6 maart start er in Utrecht een groep leertherapie.

Na het doorlopen van de cursussen, leertherapiesessies en supervisies, word je geregistreerd als Cognitief Gedragstherapeut.

Behoud je registratie als Cognitief Gedragstherapeut

Om je registratie te behouden, moet je je elke vijf jaar herregistreren. Hiervoor is het onder andere noodzakelijk om te voldoen aan de werkervaringseis of publicatie-eis.

Daarnaast ben je verplicht om nascholingspunten te halen. Dit kan bijvoorbeeld met de volgende cursus:

Werken aan een negatief zelfbeeld. In deze praktijkgerichte cursus leer je hoe je kinderen en jongeren met een negatief zelfbeeld kunt helpen.

Wanneer je hebt voldaan aan de werkervarings- of publicatie-eis en je de nascholingspunten hebt behaald, kun je je herregistratie aanvragen via PE-Online.


Wil je meer weten over cursussen voor de volledige opleiding tot cognitief gedragstherapeut en de herregistratie? Bekijk het volledige cursusaanbod op onze website!


Naar boven