Cursussen voor een volledige opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt

Cognitieve gedragstherapie is een van de meest toegepaste behandelvormen in Nederland. Bij King Nascholing kun je de volledige opleiding volgen tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt.


Basiscursussen

King Nascholing biedt verschillende basiscursussen aan voor je opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut. Na het volgen van de basiscursus, heb je voldoende kennis om (onder supervisie) gedragstherapieën uit te voeren bij kinderen, jeugdigen en/of volwassenen.

In onze agenda vind je alle startdata en je kunt je direct aanmelden voor een cursus. Voor de basiscursus die op 29 augustus a.s. in Utrecht start, kun je je nog inschrijven!


Geaccrediteerde vervolgcursussen

Wanneer je de basiscursus hebt afgerond, heb je vijf jaar de tijd om een aantal vervolgcursussen te volgen. Bij King Nascholing kun je je onder andere voor de volgende geaccrediteerde trainingen aanmelden:

Bekijk hier al onze basis- en vervolgcursussen voor de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut.


Leertherapie en supervisie

Naast de basis- en vervolgcursussen, ben je verplicht om leertherapiesessies en supervisie te volgen. 

In de intensieve Groepsleertherapie doe je in een kleine groep ervaring op in de cliëntenrol. Je staat stil bij wat je tegenkomt in een therapeutische relatie en wat dit betekent voor de jou en de cliënt.

We bieden ook een Groepsleertherapie in de Franse Dordogne aan. In een veilige omgeving, zonder vermijdingsgedrag door de dagelijkse gewoonte- en veiligheidsgedragingen, ga je onder professionele begeleiding aan de slag met je leerdoelen.

Ben je nog op zoek naar een supervisor? King Nascholing heeft een aantal supervisoren die je in kunt inschakelen voor je supervisietraject. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Na het doorlopen van de cursussen, leertherapiesessies en supervisies, kun je je registreren als Cognitief Gedragstherapeut.


Behoud je registratie als Cognitief Gedragstherapeut VGCt

Om je registratie te behouden, moet je je elke vijf jaar her-registreren. Hiervoor heb je onder andere nascholingspunten nodig. Deze kun je bijvoorbeeld behalen met volgende cursussen:


Wil je meer weten over cursussen voor de volledige opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt en de herregistratie? Bekijk het volledige cursusaanbod op onze
website!


Naar boven