Alumnus aan het woord

Wij spraken met Annesofie over haar ervaringen als oud-opleidingsdeelnemer van de Opleiding tot Orthopedagoog-Generalist (OG-opleiding)...

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Alumnus aan het woord


Wij spraken met Annesofie over haar ervaringen als oud-opleidingsdeelnemer van de Opleiding tot Orthopedagoog-Generalist (OG-opleiding). In september 2023 studeerde zij af en is zij BIG-geregistreerd Orthopedagoog-Generalist.

 Waarom heb je voor de OG-opleiding gekozen?

In 2021 ben ik begonnen met de OG-opleiding. Ik heb hiervoor gekozen omdat de visie van het orthopedagogisch werken goed bij mij past. De kernwaarden; dialogisch, veranderingsgericht en systemisch, vormen voor mij de basis van een goede behandeling en begeleiding. Voor mij liggen deze waarden op zowel cliëntniveau als overstijgend. In mijn optiek sluit de OG-opleiding aan bij alle nieuwe veranderingen die er op zorggebied plaatsvinden. Ik vond het leuk dat tijdens de opleiding de verschillende werkvelden bij elkaar komen. Je leert naast het cursorische gedeelte ook veel van groepsgenoten. Hierdoor wordt er automatisch een brug geslagen tussen al deze werkvelden.

 

Hoe heb je de opleiding bij King nascholing ervaren?

Ik had al veel goede ervaringen met King nascholing. Ik vind het fijn dat er korte lijnen zijn, ik snel antwoorden kreeg, ze goede en verzorgde locaties hebben en ze graag met je meedenken. Tijdens de opleiding bleek ook dat het contact met de docenten en supervisoren laagdrempelig is. Wij waren de eerste groep, dit maakte dat er soms nog wel wat kinderziektes in de opleiding zaten. We hebben dit zo goed mogelijk met elkaar opgelost. Hierin had King ook een belangrijke rol. Ik vond dat het goed in elkaar zat en de combinatie van de drie onderdelen; cursorisch onderwijs, supervisie en praktijkgedeelte, heb ik als zeer leerzaam ervaren.

 

Wat heb je meegenomen uit de opleiding?

De opleiding is volledig. Op veel verschillende fronten ontwikkel en groei je als orthopedagoog. Er waren veel leerzame momenten en lessen, maar het proces wat je als persoon doormaakt en met elkaar als groep vind ik erg waardevol. Ik heb zowel individuele- als groepssupervisie gehad, mega leerzaam en het heeft mij gemaakt tot de Orthopedagoog-Generalist die ik nu ben. Ik kan iedereen de opleiding aanraden. 


Ga naar Opleiding tot Orthopedagoog Generalist.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.