Zelf plannen en Zelf oplossingen bedenken

De cursus omvat een unieke combinatie van geprotocolleerd cognitief gedragstherapeutisch werken en motiverende gespreksvoering.

In het onderdeel Zelf oplossingen bedenken leert de cursist hoe een protocollaire oplossingsgerichte training ingezet kan worden om jongeren (met of zonder ADHD en/of motivatieproblemen) meer zelf-oplossend vermogen aan te leren. Er is videomateriaal en er zal geoefend worden in rollenspelen.

Daarnaast zal opbouw en inhoud van het protocol Zelf Plannen worden behandeld. Het stellen van individuele behandeldoelen bij jongeren en de haalbaarheid van die doelen zal uitgebreid worden besproken en worden geoefend.

Doelstellingen

Cursisten kunnen na het volgen van de workshop Zelf Plannen en Zelf Oplossingen Bedenken dit direct toepassen in de praktijk.

Werkwijze

Theoretische uitleg, videomateriaal, rollenspelen, literatuur.


aantal dagen:
1
contacturen:
7

Aankomende cursussen

LocatieLestijdenBeschikbaarheid
Tribes Amsterdam Amstel Station Amsterdam
  1. maandag 18 mrt 2019 van 9:30 - 16:45
meer dan 5 plaatsen

NIP (K&J) / NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

Extra literatuurstudie 6 Toegekend
Diagnostiek 1 Toegekend
Behandeling 5 Toegekend
Herregistratie 6 Toegekend

VGCt

nascholing CGT en CGW-ers 6 Toegekend

Hulpverleners; groepswerkers, (GZ)psychologen, orthopedagogen, SPV-ers, gedragstherapeuten, psychotherapeuten en psychiaters die werken met kinderen en jongeren.

Er wordt verwacht dat de deelnemers kennis van en ervaring met motiverende gespreksvoering hebben.

dr. Bianca Boyer

Dr. Bianca Boyer is psycholoog, onderzoeker en docent bij de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft zich binnen haar studie en haar werk in de klinische praktijk met name geconcentreerd op kinderen met ADHD en Autisme en werkt bij Psychologenpraktijk Kuin als cognitief gedragstherapeut.

dr. Bianca Boyer

drs. Marije Kuin

Drs. Marije Kuin is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut (supervisor) bij Psychologenpraktijk Kuin. Zij heeft jarenlang bij diverse instellingen gewerkt en daarnaast in een eigen praktijk.

Ze heeft veel ervaring met het werken met kinderen, jongeren en hun ouders met diverse problematiek en ontwikkelde verschillende behandelmodules (Zelf Plannen, Zelf Oplossingen Bedenken en Werken aan je zelfbeeld). Ze is gespecialiseerd in ADHD en gedragsproblemen.

drs. Marije Kuin

Literatuur

Verplichte literatuur (vooraf bestuderen en zelf aanschaffen):

* Trainershandleiding Zelf Plannen (Kuin, Boyer, & Van der Oord, 2013) 9789401411660

* Werkboek Zelf Oplossingen Bedenken (Boyer, Kuin & Van der Oord, 2013) 9789401418409

Aanbevolen literatuur: “Motiverende gespreksvoering in de gezondheidszorg: Werken aan gedragsverandering als je maar 7 minuten hebt“ van Rollnick (2009)

Tevens zijn er 2 artikelen te vinden bij het lesmateriaal, welke je kunt doornemen.

Naar boven