Orthopedagoog Generalist (individueel traject)

In nauwe samenwerking met de NVO, kun je bij King nascholing tot eind 2019, starten met een volledig individueel leertraject tot Orthopedagoog Generalist.  Met de nadruk op individueel. Wij hechten veel waarde aan maatwerk en persoonlijke begeleiding. Soms heb je een handje nodig om alle informatie en mogelijkheden goed in beeld te krijgen en de juiste puzzel te leggen. Wij helpen je graag met de juiste keuzes en het leertraject inzichtelijk te maken. We denken vanaf het begin mee over het aantal punten dat je nog dient te halen, de verdeling in behandeling, diagnostiek, overige punten en extra literatuurstudie. We kijken welke interesses je hebt en stemmen hier een programma op af.

De belangrijkste registratie eisen op een rij: 

* 480 uur geaccrediteerd onderwijs ; deze uren zijn onderverdeeld in diagnostiek, behandeling en overige punten

* Verplichte literatuurstudie (240 uur)

* 90 uur supervisie & 2.790 uur werkervaring

* Casus- en reflectieverslagen

Check de factsheet van het NVO

Tot en met 31 december 2019 is de aanmelding bij het NVO voor het individuele traject tot orthopedagoog generalist nog mogelijk. Belangrijke termijnen om in ieder geval in de gaten te houden; 

* Er geldt een beoordelingstermijn van de opleidingsplannen voor de commissie van 3 maanden (vooraf én na afloop van het traject). 

* Er geldt een beoordelingstermijn van een registratie als basis- Orthopedagoog (als ingangseis voor toelating tot het opleidingstraject OG) van 3 maanden. Dit geldt alleen voor de personen die nog geen registratie al basis- Orthopedagoog hebben. 

* Een individueel opleidingstraject tot orthopedagoog generalist moet vóór 1 januari 2023 compleet afgeronde zijn (inclusief beoordeling na afloop van het traject) om voor BIG- registratie in aanmerking te komen.

Geïnteresseerd? Bel ons en vraag naar de mogelijkheden! 020-2443165Naar het cursusaanbod

Naar boven