Groepsleertherapie 40 uur

met Clarisse van Gorkom

De groepsleertherapie bestaat uit 5 dagen van 8 uur, dit komt overeen met 25 sessies. Voor het lidmaatschap van de VGCt zijn minimaal 25 sessies nodig en maximaal 50 sessies. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGzPt.

In een groep van 6 tot 8 cursisten wordt in een week aandacht besteed aan een aantal thema’s die enerzijds ontleend zijn aan de eigen inbreng van de groepsleden en anderzijds door de supervisor zijn ingebracht

Hoe verhoud je je tot het werk in de GGZ als therapeut, welke rol past bij je en in welke valkuilen neig je te stappen?

Hoeveel inzicht en overzicht heb je over eigen kernthema’s cq kernopvatingen. 

Op welke wijze spelen ze een rol in het dagelijks leven, in een relatie (tot ouders, partner, en of kinderen) en in de professionele attitude? Met gebruikmaking van CGT technieken (imaginatie, -historisch-  rollenspel, opstellen van gedragsexperimenten, schrijven van gedachtendagboek) en oefeningen uit ACT, oplossingsgerichte en positieve psychologie wordt de groepsleertherapie een indringend en leerzaam maar ook vrolijk en inspirerend proces waaraan elke cursist op eigen wijze iets kan ontlenen.

aantal dagen:
5
contacturen:
40

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid

Professionals die lid willen worden van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie: vgct.nl

drs. Clarisse van Gorkom

drs. Clarisse van Gorkom

Drs. Clarisse van Gorkom is: Orthopedagoog, Gezondheidspsycholoog, Cognitief Gedragstherapeut en Seksuoloog.

"Na mijn studie orthopedagogiek (VU- Amsterdam) en GZ psychologie (RINO Utrecht/Amsterdam) heb ik 15 jaar bij de afdeling Medische Psychologie gewerkt zowel in een algemeen ziekenhuis als bij het astmacentrum Heideheuvel in Hilversum. Daarnaast heb ik altijd een eigen praktijk (aan huis) gevoerd voor kinderen, jeugdigen en hun ouders. Vanaf 2010 werk ik eveneens met volwassenen. 

Ik heb een vijftal jaren op de (kind en jeugd) polikliniek van Altrecht gewerkt als gezinsbegeleider voor multi problemgezinnen. 

In 2015 heb ik mijn opleiding tot Seksuoloog afgerond en geef zowel trainingen als individuele therapie binnen mijn eigen praktijk. In relatietherapie komen ook thema’s als intimiteit en seksualiteit aan bod. Ik werk daarnaast als supervisor, leertherapeut en docent (basiscursus VGCt Kind en Jeugd & volwassenen).    

Voor de VCGt ben ik 6 jaar betrokken geweest in de ledenraad."

Voor leertherapie hoeft er geen literatuur te worden gelezen. 

Naar boven