De wereld van het jonge kind: Diagnostiek en Behandeling van -9 maanden tot 7 jaar

De cursus 'De wereld van het jonge kind: Diagnostiek en Behandeling van -9 maanden tot 7 jaar' richt zich op de emotionele ontwikkeling van jonge kinderen en de relatie tussen ouders/opvoeders en kind. Aan de hand van Stanley Greenspan's theorie worden in 6 emotionele ontwikkelingsfasen de vaardigheden en behoeften van het kind en de ouders in kaart gebracht. De cursus biedt inzicht en handvatten voor diagnostiek en behandeling in de context van het gezin en de sociale/culturele omgeving.


Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. De wereld van het jonge kind: Diagnostiek en Behandeling van -9 maanden tot 7 jaar

De cursus 'Diagnostiek en Behandeling van -9 maanden tot 7 jaar' richt zich op de ontwikkeling van het jonge kind in de context van het gezin en de sociale en culturele omgeving. De kwaliteit van de ouder-kindrelatie heeft grote invloed op de capaciteiten-ontwikkeling van het kind. Tijdens de cursus wordt de theorie van Stanley Greenspan gevolgd, waarbij elke fase in de emotionele ontwikkeling van het kind wordt belicht en er aandacht wordt besteed aan de vaardigheden die nodig zijn om de ontwikkeling te bevorderen. Leer hoe je als professional de ontwikkeling van cognitieve, sociale, emotionele, taal- en motorische vaardigheden van het jonge kind kan ondersteunen.



100% op locatie
Zeer ervaren docenten
Direct toepasbaar in de praktijk
26 punten geaccrediteerd

Doelstelling

  • Kennis opdoen van de normale en verstoorde ontwikkeling van het jonge kind mede in de context van de ouder-kindrelatie. 
  • Weten welke factoren bijdragen aan een gezonde ontwikkeling. 
  • Weten hoe pathologie bij het jonge kind te herkennen is en welke behandelingen kunnen worden ingezet.

Werkwijze 

De theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden aan de hand van (eigen) casusinbreng en filmpjes. Mede met behulp van video-opnamen zullen de cursisten leren kijken naar ouder-kindrelaties, het beoordelen van normaal dan wel anders dan verwacht gedrag van kinderen. Rollenspelen worden gebruikt om bepaalde vormen van gespreksvoering te oefenen.

Wijze van toetsing 

De cursisten zullen een casus gedurende de cursus doorlopen, waarbij ze de opdracht krijgen om het geleerde in de praktijk te brengen (schrijfopdracht). Dit toegepast op een jong kind in de leeftijd van 2 ½ tot 7 jaar. 

Contacturen: 26 uur

Zelfstudie: 15 uur

Reviews

Ik heb een nieuwe blik gekregen op...

11-03-2024

Ik heb een nieuwe blik gekregen op diagnostiek en behandeling van (jonge) kinderen. Dit is het meest inspirerende omdat het jonge kind voor mij nog een vrij onbekende doelgroep was.

Yara

Heel passend bij de praktijk, heel ervaren...

11-03-2024

Heel passend bij de praktijk, heel ervaren docenten met veel kennis en passie!

Anoniem

Er was sprake van veel praktijkvoorbeelden van...

11-03-2024

Er was sprake van veel praktijkvoorbeelden van casuïstiek waardoor het ook gaat leven!

Simone

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.